Ervaring

Sinds 2008 ben ik hoofdcoach van Team Arena bij de Gooise Atletiek Club in Hilversum. Team Arena is een groep vol getalenteerde meerkampers, springers en sprinters. Jaarlijks goed voor meerdere medailles op de Nederlandse Kampioenschappen.

Vanaf oktober 2015 ben ik verbonden aan de F & M Tennis Academy van Filippo Messori in Bussum. Ik geef conditie training aan een select groepje talentvolle, jonge spelers. In de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Deze trainingen richten zich op kracht, acceleratie, specifiek uithoudingsvermogen en wendbaarheid.

Rugby bestaat voor een zeer groot deel uit sprinten en accelereren. Als geen ander kunnen zij profijt hebben van looptechniektraining. Een aantal spelers van Rugby club 't Gooi volgen bij mij deze trainingen en de verbetering in hun spel is duidelijk zichtbaar. Niet alleen snelheid, maar ook de wendbaarheid is erop vooruit gegaan.

Veel recreatieve lopers hebben een loopanalyse door mij laten maken om meer inzicht te krijgen in het ontstaan van hun blessures. Het werkt zeer verhelderend om jezelf te zien lopen en om te weten te komen hoe spieren nu eigenlijk samenwerken. Menig hardloper loopt inmiddels weer vrolijk rond door het doen van specifieke oefenstof voor hardlopen.

Diverse speelsters van Hilversumse Mix Hockey Club hebben looptechniek trainingen gevolgd bij mij om van hun pijnklachten af te komen en om zich beter over het veld te kunnen bewegen. Daarnaast heb ik samengewerkt met (jong) Oranje speelsters Famke Richardson en Kyra Fortuin om hun snelheid te verbeteren en blessures te verhelpen.

Bij voetbal zijn spelers het merendeel van de tijd niet aan de bal en komt het neer op sprinten en accelereren. Looptechniek speelt dan ook een belangrijke rol. Hoe beter de techniek des te sneller je bij de bal bent en des te meer je andere spelers voor kunt zijn. Ik heb een aantal jonge voetballers geholpen met hun techniek om hun tegenstanders te snel af te zijn.