Ervaring

Looptechniek is ook belangrijk voor het goed kunnen sprinten uit startblok

Atletiek

Sinds 2008 ben ik hoofdcoach van Team Arena bij de Gooise Atletiek Club in Hilversum. Team Arena is een groep vol getalenteerde meerkampers, springers en sprinters. Daarin zitten vele NK medaille winnaars, meerdere Nationaal Kampioenen en een aantal deelnemers aan internationale toernooien.

Looptechniek training draagt bij aan het snel kunnen lopen met hockeystick en bal

Hockey

Vanaf september 2021 ben ik werkzaam bij de KNHB (Hockeybond). Daar verzorg ik de fysieke trainingen van  de selectieteams U14 t/m U16 jongens en meisjes, U18 meisjes en Jong Oranje Dames. Het gaat om zowel veld- als krachttrainingen. Tevens geef ik diverse workshops gericht op het fysiek voor de opleiding tot hockeycoach niveau 3 en 4.

Rugbybal in het gras

Rugby

Looptechniek training is belangrijk voor rugbyspelers, omdat er ontzettend veel gelopen moet worden. Daarnaast moet er ook nog een bal gegooid of gevangen worden. Dit is een extra moeilijkheidsgraad en moet veel getraind worden. Daarom volgen een aantal spelers van Rugby club 't Gooi wekelijks trainingen bij mij om hun looptechniek te verbeteren.

Voor de recreatieve hardloper kan looptechniek training blessures voorkomen

Hardlopen

Veel recreatieve lopers hebben een loopanalyse laten doen om meer inzicht te krijgen in het ontstaan van hun blessures. Het werkt zeer verhelderend om jezelf te zien lopen en te weten te komen hoe spieren nu eigenlijk precies samenwerken. Looptechniek training is belangrijk als je wilt ervaren hoe die samenwerking effectiever kan.

Voetbal in het gras

Voetbal

Bij voetbal zijn spelers het merendeel van de tijd niet aan de bal en komt het neer op sprinten en accelereren. Hoe beter de looptechniek des te sneller je bij de bal bent en je tegenspeler uit kunt spelen. Ik geef vooral jonge spelers training, waarbij de looptechniek training vooral een blessure preventieve functie heeft.

Tennisracket met tennisbal

Tennis

Vanaf oktober 2015 tot april 2021 was ik verbonden aan de F & M Tennis Academy van Filippo Messori in Bussum. Ik gaf fysieke training aan een select groepje talentvolle spelers, in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Deze trainingen richtte zich op kracht, acceleratie, specifieke  uithouding en wendbaarheid.